Bevrijd van de zonde

Maar God zij gedankt: u was slaven van de zonde, maar nu gehoorzaamt u van ganser harte de leer waaraan u zich hebt toevertrouwd, en bevrijd van de zonde hebt u zich in dienst gesteld van de gerechtigheid. Romeinen 6:17-18

Er zijn heel veel kerken en kringen met diverse leerstellingen. De vraag is of je jezelf daaraan veilig kan toevertrouwen.
De leer die Paulus verkondigde had als resultaat dat de gelovigen bevrijd werden van de zonde, ze deden geen zonde meer omdat de zonde geen macht meer over hen had. Rechtvaardig te leven was hun motto geworden.

Het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen: hoor ik een evangelie waardoor ik bevrijd wordt van de zonde? Wellicht hoor ik het wel, maar ik moet er ook van ganser harte gehoorzaam aan zijn. Anders help het mij niet.


Lees ook: