De hele schepping zucht

Want wij weten, dat tot nu toe de ganse schepping in al haar delen zucht en in barensnood is. En niet alleen zij, maar ook wij zelf, [wij,] die de Geest als eerste gave ontvangen hebben, zuchten bij onszelf in de verwachting van het zoonschap: de verlossing van ons lichaam. Rom. 8:22-23

Als je bewogen bent over alle ellende waarin de mensen en de natuur op aarde verkeren, kun je je schuldig en nutteloos voelen en je afvragen: Wat kan ik doen?

Kinderen van God zijn nu niet geroepen om deze wereld te besturen. Daarom kunnen ze er voorlopig niets aan veranderen. Wel zijn ze geroepen en uitverkoren om straks samen met Jezus te regeren en alles op aarde weer in de juiste orde te brengen.

Nu worden zij gevormd en krijgen ze in hun gewone dagelijks leven en in allerlei verdrukkingen een opleiding die hen geschikt maakt. Ze worden geleid door de Heilige Geest en weerstaan al die slechte neigingen waardoor veel wereldleiders gedreven worden. Ze krijgen deel aan een heerlijke verlossing die straks de schepping tot grote zegen wordt.


Lees ook:

God zal alle tranen van hun ogen afwissen
God zal alle tranen van hun ogen afwissen

Ontdek hoe Gods Woord ons uitdaagt en ons in staat stelt om 100% naar Zijn wil te leven, zodat we niet meer in zonde hoeven te vallen, maar tot een leven in overwinning kunnen komen. Lees meer »