Eeuwig leven

Hebt de wereld niet lief en hetgeen in de wereld is. Indien iemand de wereld liefheeft, de liefde des Vaders is niet in hem. Want al wat in de wereld is: de begeerte des vlezes, de begeerte der ogen en een hovaardig leven, is niet uit de Vader, maar uit de wereld. En de wereld gaat voorbij en haar begeren, maar wie de wil van God doet, blijft tot in eeuwigheid. 1 Joh.2:15-17

Wetenschappers doen veel onderzoek en proberen manieren te vinden om het leven van mensen te verlengen. Maar welk resultaat ze ook kunnen bereiken, wat is dat vergeleken met het eeuwige leven dat in deze verzen beloofd wordt?
Er zijn eigenlijk maar weinig mensen die de belofte dat je “in eeuwigheid kan blijven” serieus nemen door de wil van God te doen. Men volgt zijn begeerten en men heeft de wereld lief.
Ook Jezus zelf heeft heel duidelijk gezegd dat het onmogelijk samen gaat om God en de mammon, het geld, allebei te dienen. Het draait in de wereld om geld, om te hebben, om te genieten. Bij Jezus gaat het om te geven, om te dienen, om te offeren.
Jezus leert ons om God, de liefdevolle Vader, lief te hebben en zijn wil doen. Dat betekent ook dat we niet de zondige begeerten volgen die in onze natuur zijn en die voortdurend geprikkeld worden door de wereld.
Als we de wil van God doen krijgen we een gelukkig leven en zijn liefde komt in ons. We worden vrij gemaakt van de zonde en leren steeds meer naar de wil van God te leven.

Wie de wil van God doet, blijft tot in eeuwigheid.


Lees ook:

Als je echt in God gelooft, waarom zondig je dan nog?
Als je echt in God gelooft, waarom zondig je dan nog?

Ontdek hoe Gods Woord ons uitdaagt en ons in staat stelt om 100% naar Zijn wil te leven, zodat we niet meer in zonde hoeven te vallen, maar tot een leven in overwinning kunnen komen. Lees meer »