Maar David sterkte zich in de HERE, zijn God

En David geraakte zeer in het nauw, omdat het volk ervan sprak hem te stenigen, want het gehele volk was bitter gestemd, ieder om zijn zonen en dochters. Maar David sterkte zich in de HERE, zijn God. 1 Samuel 30:6

Je kunt door een moeilijke situatie erg in het nauw komen. Ziekte, tegenslag of lichamelijke vermoeidheid. Dan is je ziel benauwd, je moet huilen of misschien wel jammeren.

Daar weet David van mee te praten. De Amelekieten hadden de stad waar hij woonde plat gebrand en alle vrouwen en kinderen meegenomen.

Maar middenin de ellende greep David geloof en sterkte zich in de Here zijn God. Dat gaf hem kracht in zijn benauwdheid en bracht hem tot overwinning op de vijanden.

Het zijn gelukkige mensen die hun sterkte in God en zijn woord zoeken. Hij is goed en een toevlucht ten dage der benauwdheid voor allen die bij Hem schuilen. Nahum 1:7
Zulke mensen zijn manlijk en sterk. Dat zijn ze in de “oorlog” (door de beproevingen) geworden.
Ieder die het beproefd heeft in zijn leven weet er evenals David over mee te praten!


Lees ook:

Geloof – durf ik het zonder?
Geloof – durf ik het zonder?

Ontdek hoe Gods Woord ons uitdaagt en ons in staat stelt om 100% naar Zijn wil te leven, zodat we niet meer in zonde hoeven te vallen, maar tot een leven in overwinning kunnen komen. Lees meer »