Rwchtvaardige rechtspraak

Oordeel zonder aanzien des persoons, hoor de arme evengoed als de rijke. Laat u door niemand bang maken, want u spreekt recht namens God. Wanneer iets u te moeilijk is, leg het dan aan mij voor en ik zal me erover buigen.’ Deuteronomium 1:17

Als je verantwoordelijkheid draagt voor anderen en hen moet beoordelen of zelf seen oordeel moet uitspreken, kunnen allerlei slechte invloeden gemakkelijk een rol spelen. God heeft daarom zulke goede wetten en regels gegeven aan de Israëlieten en we kunnen heel dankbaar zijn dat die ook de basis hebben gelegd voor ons rechtssysteem.

“Rechtvaardigheid in heel mijn leven” laat dat ons motto zijn als christenen, niet omdat het moet, maar van binnenuit omdat we navolgers van Jezus zijn. Ook al ervaren we zelf onrecht is dat voor ons geen excuus om het zelf ook niet zo nauw te nemen . Zo zijn we zout en licht in deze wereld.


Lees ook:

What are the characteristics of a Christian?
Karaktereigenschappen van een christen

Wat zijn de karaktereigenschappen van een christen? Is er een manier om verschil te maken tussen echte en “onechte” christenen? Lees meer »