Wie de HERE verwachten

Wie de HERE verwachten, putten nieuwe kracht; zij varen op met vleugelen als arenden; zij lopen, maar worden niet moede; zij wandelen, maar worden niet mat. Jesaja 40:31

‘Wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht:hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput’. (NBV)

Lopen zonder moe te worden, ook al voel je je moe. Volhouden en niet opgeven ook al lijkt het te mislukken. Dat zijn kenmerken van een gelovige christen die op de Here vertrouwt.

Een christen is iemand die een doel voor ogen heeft. Paulus was zo’n christen. Hij jaagde naar een doel dat hij voor zich zag en heeft ons opgeroepen om dat ook te doen. Hij wilde worden als Jezus, zijn meester.

Is dat dan mogelijk, ook nu? Nee, behalve voor jou die niet op jezelf vertrouwt, maar steeds de Here verwacht en bij Hem nieuwe kracht put.


Lees ook:

Goede voornemens voor het nieuwe jaar

Goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn een goede zaak. Je krijgt een extra duwtje in de rug om iets voor elkaar te krijgen dat je misschien al lang geleden van plan was. Lees meer »