Zaaien en oogsten

Dwaalt niet, God laat niet met Zich spotten. Want wat een mens zaait, zal hij ook oogsten. Want wie op (de akker van) zijn vlees zaait, zal uit zijn vlees verderf oogsten, maar wie op (de akker van) de Geest zaait, zal uit de Geest eeuwig leven oogsten. Galaten 6:7-8

Wat je doet in je leven heeft gevolgen, of je wilt of niet. Het is net als zaaien, er komt een oogst.

Je zaait op de akker van het vlees door toe te  geven aan slechte verlangens.Die kunnen na korte tijd al veel stuk maken voor je verdere leven en daarna.

Hoe totaal anders Is het om eeuwig leven te mogen oogsten door hoe je nu leeft. Je luistert naar de Heilige Geest en gehoorzaamt aan die stem. De Heilige Geest spreekt in je binnenste en dat klopt altijd met Gods Woord. Daarom is het zo belangrijk om grondig in de Bijbel te lezen.

 

Wat je doet met je leven heeft dus verstrekkende gevolgen.

Maar ook als je verkeerd gezaaid hebt is God  zo goed dat Hij je de mogelijkheid geeft om te stoppen met het verkeerde. Het is helemaal niet nodig om steeds maar te zondigen.

Misschien vraag je telkens om vergeving en verlang je naar een ander leven. Neem dan een radicaal besluit en bid om de kracht van de Heilige Geest. Het kan totaal anders worden.
(Het kan zijn dat je hulp daarbij nodig hebt)


Lees ook:

“Het bepalende decennium: Waarom je twintigerjaren er toe doen”
“Het bepalende decennium: Waarom je twintigerjaren er toe doen”

Ontdek hoe Gods Woord ons uitdaagt en ons in staat stelt om 100% naar Zijn wil te leven, zodat we niet meer in zonde hoeven te vallen, maar tot een leven in overwinning kunnen komen. Lees meer »