Vrede en gerechtigheid

Zo zegt de HERE, uw Verlosser, de Heilige Israëls: Ik ben de HERE, uw God, die u leert, opdat het u welga; die u de weg doet betreden, die gij moet gaan. Och, dat gij naar mijn geboden luisterdet; dan zou uw vrede zijn als een rivier en uw gerechtigheid als de golven der zee; Jesaja 48:17-18

De vrede, waar zoveel mensen naar snakken, is ver weg in de wereld. Veel mensen vinden dat anderen hen onrechtvaardig behandelen, waardoor moeilijke problemen ontstaan tussen personen, tussen bevolkingsgroepen en zelfs hele volkeren.
Geleerden en politici doen hun best om er oplossingen voor te vinden, maar zonder veel resultaat.

Gaven de mensen maar gehoor aan de oproep van de Here God in Jesaja om naar zijn geboden te luisteren en van hem te leren over de weg van de vrede. Maar wie doet dat nog?

Al verachten steeds meer mensen Gods geboden en zelfs als we veel onrecht en onvrede zien, het hoeft ons niet te verhinderen om zelf God als Heer in ons leven de leiding te geven en naar zijn geboden te leven. Dat heeft het door Hem beloofde resultaat: gerechtigheid en vrede, in ons en om ons heen.


Lees ook:

Wil je gelukkig zijn?
Wil je gelukkig zijn?

Dit is een vraag die misschien niet zo moeilijk is om te beantwoorden. Maar hoe word je eigenlijk gelukkig? Hoe bereik je volle tevredenheid, vrede en Lees meer »

Vrede en gerechtigheid